Ägna lite tid åt att planera vad du vill köpa innan Black Friday. Gör en lista över saker och prioritera dem enligt behov och budget. Att ha en klar plan kommer att hjälpa dig att hålla fokus och inte lockas av impulsköp.

Undersök priser

Börja med att följa priser på objekt du är intresserad av, långt innan Black Friday. Detta kommer att ge dig en bra uppfattning om vad ett ”riktigt” rabatterat pris faktiskt borde vara.

Registrera dig för nyhetsbrev

Många återförsäljare skickar ut speciella erbjudanden och rabattkoder till de som är registrerade för deras nyhetsbrev. Att registrera dig för dessa kan ge dig en tidig titt på kommande erbjudanden och extra rabatter.

Fokusera på kvalitet, inte kvantitet

Black Friday kan erbjuda många erbjudanden, men det är inte alla som faktiskt är bra klipp. Satsa på produkter av hög kvalitet snarare än billiga varor som kanske inte håller längre än ett år. Läs mer hos Blackfridayportalen.

Undersök returvillkor

Bekräfta returvillkor innan du gör ett köp, särskilt vid onlineköp. Vissa butiker kan ha begränsade returer eller utbytespolitik under Black Friday, så det är värt att kolla upp detta i förskott.

Jämför butiker

Snabba priskollar mellan olika återförsäljare gör att du kan se till att du verkligen får bästa möjliga deal.

Black Friday kan vara en guldgruva av erbjudanden och fantastiska priser, men det kräver lite förarbete och strategi för att få ut det mesta av det. Med dessa tips i bakhuvudet, är du redo att göra fantastiska fynd!

black friday

10 saker som lönar sig att köpa på Black Friday

1. Elektronik

Black Friday är en utmärkt tid att köpa elektronik, inklusive TV-apparater, datorer, smartphones och spelkonsoler. Butikerna erbjuder ofta betydande rabatter på dessa varor för att göra plats för nya modeller inför det kommande året.

2. Köksapparater

Allt från mindre apparater som mixers och brödrostar till stora vitvaror som kylskåp och ugnar kan du hitta till kraftigt nedsatta priser under Black Friday.

3. Verktyg

Om du är en DIY-entusiast eller behöver byta ut gamla verktyg, passa på under Black Friday när butiker har bra erbjudanden på verktyg och verktygssatser.

4. Möbler

Möbler kan vara en stor utgift, men under Black Friday kan du här hitta allt från soffor och matsalsbord till sängar och förvaringssystem till rabatterade priser.

5. Kläder och skor

Uppdatera garderoben utan att tömma plånboken. Black Friday erbjuder fantastiska klipper på mode och skor från både stora namn och mindre återförsäljare.

6. Skönhet och hälsa

Allt från makeup och hudvård till vitaminer och kosttillskott finns till rabatterade priser. Det är också en bra tid att köpa mer exklusiva skönhetsprodukter som du kanske inte annars skulle köpa.

7. Resor

Håll utkik efter erbjudanden på allt från flygbiljetter och hotellbokningar till paketresor och kryssningar. Många resesällskap och flygbolag erbjuder stora rabatter under Black Friday.

8. Julklappar

Passa på att skaffa julklappar i förväg. Du kommer tacka dig själv senare när du kan slappna av och njuta av julen utan stressen att hitta den perfekta gåvan i sista minuten.

9. Träningsutrustning

Om du vill uppgradera ditt hemmagym eller bara behöver ny träningsutrustning kan det vara värt att vänta till Black Friday då rabatterna är djupa.

10. Leksaker och spel

Spelkonsoler, brädspel, dockor, Lego, du nämner det. Leksaker och spel brukar vara starkt nedsatta under Black Friday, så det kan vara perfekt för att göra klipp till julklappar.

Kom ihåg att det bästa erbjudandet är på produkter som du faktiskt behöver och kommer att använda. Glöm inte att jämföra priser innan du slår till, och gör dig själv en tjänst genom att sätta upp en budget och hålla fast vid den.