Soffor

Precis som man behöver testa mycket annat som man köper, finns det en anledning att lägga lite tid på att prova en soffa som man är intresserad av att köpa ordentligt. För att du ska kunna göra detta, kommer här några tips gällande hur man egentligen bör prova soffor:

Ta tid på dig

Du skulle ju förmodligen inte provköra en bil genom att sitta i den i ett par minuter, men det är relativt vanligt att man gör så när man provar en soffa. Detta är dock inte en bra ide, utan istället rekommenderar vi att du sitter i soffan på flera olika sätt, eller till och med lägger dig ned i den, om du brukar ligga ned i soffan där hemma. Sitt gärna i soffan under minst ett par minuter också, för ibland kan en soffa vara bekväm i början, för att sedan övergå till att vara mindre bekväm efter ett tag. Känner du så efter några minuter, är detta i regel ett tecken på att detta inte är soffan för dig.

att välja soffa kan vara svårt

Titta även på insidan

I den mån det går, eller ställ åtminstone frågor om den. Ta t.ex. reda på vad sofframen är tillverkad av, hur de olika delarna sitter ihop, samt vad soffan är stoppad med. En del går till och med så långt att de ber att få soffan vänd upp och ned, för att kunna se insidan bättre. Detta är fullt rimligt, framför allt om det rör sig om en dyrare soffa, så detta är inget man behöver tycka är pinsamt på något vis.

Se till så att alla delar på soffan känns stabila

Och t.ex. inte går att skaka allt för lätt. Minsta problem med stabiliteten är nämligen i regel ett dåligt tecken, och upplever du detta, bör du därför istället börja titta på en annan pinnsoffa istället.

Lyssna på din egen intuition

Och låt dig inte övertalas till något du inte känner dig bekväm med av personalen. Du vet ju trots allt bättre än dem vad som funkar bäst i ditt hem, ditt vardagsrum och för din livsstil. Detta är något högst personligt, så även om personalen är trevlig och kunnig, är de inte en allvetande auktoritet gällande ämnet på något vis.

Prova mer än en soffa

Annars kan du ju inte förstå vad skillnaderna mellan olika soffor är, så för att du ska kunna jämföra dem med varandra på ett vettigt sätt är detta nästan ett måste. Ju fler soffor du kan provsitta och ”provköra”, så att säga, desto bättre!