Tv-bänkar

I många hem läggs det en hel del tid och möda på att skaffa den rätta tv:n. Av både säkerhetsskäl, estetiska skäl samt av utrymmesskäl kan det dock vara minst lika viktigt att skaffa en passande tv-bänk till tv:n man har, men det är inte alla som lägger ned samma tid på detta. Detta tycker vi är ett misstag, för rätt tv-bänk kan göra platsen där tv:n står betydligt snyggare, men hjälper även till att skydda tv:n, som man med så stor omsorg valt ut. Därför tycker vi att de flesta bör köpa en tv-bänk, och i samband med det även tänka på följande:
Välj ut en plats där tv-bänken ska stå i förväg

Detta kan nämligen påverka vilken tv-bänk som passar bäst där, hur hög tv-bänken bör vara, och så vidare. Givetvis måste platsen vara nära ett strömuttag för att den ska funka för detta ändamål, och inte ha allt för mycket andra möbler sedan tidigare.

Köpråd för köpare av tv-bänkar

Mät platsen där du vill ställa din nya tv-bänk, så att du vet vilken storlek som passar bäst, åt alla håll, och skriv ned måtten, men ha även i åtanke att du behöver lite plats runt tv-bänken också, för att kunna röra dig fritt kring den.

Fundera på om du behöver separata hyllor för annat än tv:n

Det kan t.ex. vara en digitalbox, en DVD, spelkonsoler och liknande. Dessa kan nämligen ofta inte gömmas undan i lådor och skåp, utan måste stå ute, och då är det bra om det finns separata hyllor för dem, så att man slipper ställa tv:n direkt på dem. Detta blir sällan särskilt stabilt och kan till och med skada dessa teknikprylar i värsta fall!

 

Att välja en så snygg modell du kan hitta

I många hem är nämligen tv:n något av ett blickfång, vilket betyder att folk sannolikt kommer att lägga märke till möbeln den står på. Vill du inte att folk och besökare ska reagera negativt, lönar det sig därför att välja en snyggare variant, med en snygg finish, i ett snyggt material, med snygga detaljer och så vidare.

 

Att kolla om tv-bänken du vill köpa har en max. vikt gräns eller liknande

Alla tvbänkar klarar nämligen inte av att bära upp hur mycket vikt som helst, så det är en god ide att kolla upp om någon sådan gräns finns. Är så fallet, bör du förstås aldrig välja en tv-bänk som inte klarar din tv:s vikt. Är du osäker på vad din tv väger, ta reda på detta innan du börjar titta på tv-bänkar för att slippa missöden på grund av detta!