1. Superhjälte eller superskurk

Ta inspiration från dina favoritserietidningar eller filmfranchises och klä ut dig som din älskade superhjälte eller ökända superskurk.

2. Berömd personlighet

Förvandla dig själv till en känd personlighet som en skådespelare, musiker, idol eller politiker.

3. Historisk figur

Orsaka en tidsförflyttning genom att klä ut dig till en känd historisk figur, som Cleopatra, Frida Kahlo eller Albert Einstein.

4. Film- eller TV-karaktär

Dyka upp i dina favorit TV-program eller filmer tecken, som Jon Snow från Game of Thrones, Hermione Granger från Harry Potter eller Michael Corleone från Gudfadern.

5. Djur

Ändra din art helt och klä ut dig som ditt favoritdjur, vare sig det är en stolt lejon, en slemmig groda eller en elegant fjäril.

6. Mytologisk figur

Ge liv åt myter och legender genom att klä ut dig som en grekisk gud, en siren, en enhörning men glöm inte Thor.

7. Maträtt

Visa din kärlek till mat genom att klä ut dig till en pizza, en hamburgare, en cupcake eller varför inte en korv?

9. Pistvakt som yrke

Nytänkande yrkesroller som pistvakt i pistvaktskläder, astronaut, brandman, läkare eller polis kan vara en framstående höjdpunkt på maskeraden.

9. Zombie eller vampyr

Skräpna och excitera med en klassisk zombi- eller vampyrkostym. Glöm inte blodet och de andra kusliga tillbehören!

10. Utomjordisk varelse

Flytta maskeraden till en annan planet helt genom att klä ut dig till en utomjordisk varelse. Allt från den traditionella ”little green man” looken till mer fantasifulla utomjordiska skapelser är välkomna.

Maskerader är alla om kreativitet och uttrycksfullhet, så var inte rädd för att gå hela ut och ha roligt med din kostym!

Klä ut dig till en utomjordning

Smarta tips för din nästa maskeradfest

Välj en bekväm kostym

Även om estetiken är viktig, glöm inte bort bekvämligheten. Du ska troligtvis spendera flera timmar i din kostym, så välj något som inte kommer att hindra dig från att ha kul.

Var kreativ med tillbehör

Tillbehör kan ofta göra eller bryta en kostym. Kanske behöver din piratkostym en papegoja på axeln, eller kanske din häxkostym behöver en realistisk utseende trollstav. Var inte rädd för att tillägga dessa extra detaljer för att fullända din kostym.

Använd makeup effektivt

Makeup kan göra stor skillnad i hur övertygande din kostym är. Du kan använda det för att skapa speciella effekter, komplettera din kostyms färger eller lägga till ansiktsmålning för en extra touch.

Planera i förväg

För att undvika den sista minuten stressen, börja planera din kostym i god tid före maskeraden. Detta kommer att se till att du har tillräckligt med tid att samla alla delar av din kostym och gör eventuella justeringar om det behövs.

Identifiera din stil

Är du mer för äventyrskaraktärer eller klassiska ikoner? Fantasy-figurer eller historiska hjältar? Att identifiera din stil kan hjälpa dig att bestämma vilken riktning du ska gå när det kommer till att välja en kostym.

Ha roligt med det

Kom ihåg att en maskeradfest bara är menad att vara rolig. Du kan bryta konventionen, var kreativ, och gå för något du aldrig skulle ha ”vanligtvis” tänkt att klä ut sig till.

Med dessa smarta tips i åtanke, är du säkert på väg att blända och roa på din nästa maskeradfest!