Avlastningsbord

Det är dags att köpa inredning till hushållet och du är i full jakt efter avlastningsbord som ska passa in? Då ska vi berätta lite som du kan behöva veta i ditt sökande efter den perfekta möbeln.

avlastningsbordet är en viktig detalj för att få till en trevlig och mysig inredning. Inte nog med att de tillför det där lilla extra i rummet det står i, det fyller även några väsentliga funktioner. Exempelvis är det en utmärkt plats att ha en lampa på. Man kan även bevara saker man vill ha nära till hands i avlastningsbordens respektive lådor. Det är även en bra plats att ha eventuella foton på barn och familj på.

 

Viktigt att tänka på

 

Bra att tänka på när du ska köpa avlastningsbord är att det ska fungera bra ihop med rummets övriga inredning. Att ha ett helhetstänk är viktigt när man köper avlastningsbord då det är en detalj som kan göra respektive rum komplett, likaväl som det kan förstöra hela helhetsintrycket. Bordet behöver inte ingå i samma möbelserie för att matcha men att det inte ser för distinkt annorlunda ut är självklart en fördel. Det handlar främst om symmetri, form, storlek, material och färg/nyans.

avlastningsbord

Till att börja med är formen viktig för att det ska fungera bra ihop med det övriga möblemanget i sitt rum. Exempelvis kan det skära sig om avlastningsbordet är runt i formen när alla andra möbler är fyrkantiga och raka. Detta gäller även färger. Om rummet följer ett särskilt färgtema kan det vara viktigt att utgå från de färger som finns att hitta i rummet. Om inte så kan det skära sig ordentligt. Materialet gör skillnad främst beroende på vilken kvalité man eftersöker och även ibland ur en designsynpunkt om designen bygger mer på materialets egna naturliga färger.

Troligtvis blir det inte bra om majoriteten av möblerna är av björk medan avlastningsbordet är av bok. Det ger ett intryck av inkonsekvens som inte är önskvärt inom inredning. Avlastningsbordet ska se enhetligt ut tillsammans med resten av möblerna även vad gäller storleken. Se gärna först till rummets storlek när du ska välja bord. Avlastningsbordet bör inte vara så stort att det tar för mycket plats och/eller fokus. De ska fungera som komplement till resten av möblerna. Avlastningsbordet bör heller inte vara för litet då det riskerar att försvinna bland de andra möblerna i rummet.

 

Andra aspekter att ta med i beräkning är ju självklart priset. Som tur är finns det idag ett stort utbud av avlastningsbord till relativt låga priser som passar in i de flesta rum. Vad gäller billiga avlastningsbord finns det alltid en bra deal runt hörnet som väntar på att förvärvas. Om avlastningsbordet ska stå där barn rör sig ofta är det viktigt att tänka på eventuella risker så att barnet inte kan skada sig på det. Eventuellt köpa avlastningsbord utan vassa kanter så att de minskar eventuella skador om en olycka skulle ske