Bekämpa mygg – effektiva knep och metoder

1. Myggfångare

Myggfångare lockar myggorna med ljus, värme eller koldioxid, fångar dem och låter dem torka ut. Placera fångaren på en plats där myggorna hittas mest, som nära en damm eller i en skuggig del av trädgården.

2. Citronella ljus och oljor

Citronella, en doftande växtbaserad olja, är en populär naturlig metod för att mota bort mygg. Tänd ett citronellaljus eller använd en diffuser med citronellaolja när du sitter utomhus.

3. Myggnät

Myggnät eller skärmar på fönster och dörrar är en enkel och effektiv metod för att hålla myggorna utanför ditt hem.

4. Avstå från återstående vatten

Stående vatten är en perfekt plats för mygg att lägga ägg, se till att tömma behållare med stillastående vatten i din trädgård.

5. Insect repellent

Använd myggmedel på huden när du är utomhus. Sök efter produkter som innehåller DEET, picaridin eller olja av citron eukalyptus, som alla är effektiva på att hålla mygg bort.

6. Bär lämpliga kläder

När du är utomhus, speciellt i myggiga områden, kan det hjälpa att bära långa ärmar och byxor. Myggnät för huvudet kan också vara hjälpsamma.

Att skydda sig mot mygg kan vara en utmaning, särskilt under sommarmånaderna och i vissa delar av landet. Men med dessa tips i åtanke kan du hjälpa till att minska ditt obehag och risk för myggburna sjukdomar.

Fånga myggor

Myggorna – varför är de så impopulära?

Myggbett

Den främsta orsaken till att människorna ogillar myggor är på grund av deras stick. När en mygga biter en person, injicerar den sin saliv i blodet, vilket orsakar en omedelbar lokal allergisk reaktion. Detta resulterar i klåda och ibland smärta på bettplatsen, vilket kan vara mycket obehagligt.

Spridning av sjukdomar

Myggor är bärare av ett antal livshotande sjukdomar, inklusive malaria, denguefeber, gul feber, zika-virus och flera former av hjärninflammation. Även om detta inte är en stor risk i alla delar av världen, är det ett betydande problem på många ställen, vilket bidrar till deras impopularitet.

Störande surrande

När en mygga flyger runt, genererar den ett högt, surrande ljud. Detta ljud kan vara mycket störande, speciellt på natten när människor försöker sova.

Intrång på utomhusaktiviteter

Mygg kan vara mycket besvärliga under utomhusaktiviteter, särskilt på kvällen och i närheten av vatten. De kan avskräcka människor från att vill spendera tid utomhus.

I korthet, är myggos impopuläritet en kombination av det obehag de orsakar genom sina bett, de sjukdomar de kan sprida, deras surrande ljud och hur de kan förstöra njutningen av att vara utomhus.