Vitrinskåp

Ett vitrinskåp kan göra ditt hem betydligt finare och lyxigare, men endast om man väljer rätt variant, för det finns ju massvis med ganska fula vitrinskåp där ute också. Så hur ska man egentligen tänka om man vill att vitrinskåpet verkligen ska tillföra något till hemmet och göra att det känns mer exklusivt? Här kommer några tips:

Välj inte en för liten variant

Ju större ett vitrinskåp är, desto lyxigare upplevs det som, eftersom t.ex. vitrinskåp som hängs på väggen endast ger intrycket att man har ett litet hem, och detta är ju inte särskilt lyxigt, eller hur? Istället gör den som vill slå på stort klokt i att välja en större variant. Men välj inte ett som tar onödigt mycket plats och är jättestort, om du inte har något att ställa i det, då ett halvtomt vitrinskåp sällan upplevs som särskilt lyxigt.

Ha inte allt för mycket saker i vitrinskåpet

Även att ha ett allt för fullproppat vitrinskåp är ett misstag, om man vill att slutresultatet ska se lyxigt ut, för det gör verkligen inte massvis med prylar, som istället oftast endast ser röriga ut. Ta därför reda på hur mycket plats du behöver i vitrinskåpet i förväg, innan du köper något, så att det helt klart finns tillräckligt med plats för allt du vill förvara i det. Är det så att inte allt får plats, är det faktiskt bättre att köpa två separata vitrinskåp istället för att trycka in allt i ett, så ha detta som plan B om du inte lyckas hitta ett tillräckligt stort skåp, där allt ryms.

Ranarim vitrinskåp

Välj lyxiga material

Vad detta betyder för just dig kan förstås variera, en del tycker t.ex. att helvita vitrinskåp känns lyxigast och fräschast, medan andra endast tycker att vitrinskåp tillverkade i ek, med beslag i guldfärg är lyxiga. Du bör därför fundera lite på vad ett lyxigt utseende betyder för just dig i möbelväg, och sedan välja material baserat på detta.

Köper du begagnat, se till så att vitrinskåpet är i toppskick

Många tilltalas av antika skåp när de vill skapa en lyxigare stil där hemma, och det kan faktiskt vara ett riktigt bra alternativ, men det är i så fall viktigt att vitrinskåpet man skaffar är i bra skick. Ett vitrinskåp med skavanker kommer nämligen aldrig att upplevas som särskilt lyxigt. Så har du hittat en variant som du verkligen vill skaffa, som dock har skavanker, fixa till dem hos ett proffs för att öka lyxfaktorn. Detta ökar i regel också vitrinskåpets värde, så se det som en investering!