Ta fram din kreativitet med hushållsmaterial

Allt från gamla gardiner till tidningspapper kan bli del av din maskeraddräkt. Teknologidräkter kan till exempel göras från kartong och aluminiumfolie, medan en gammal gardin kan bli till en glittrande cape.

DYI-kostymer från dina existernade kläder

Titta i din egen garderob för att se vad du kan återanvända! Kanske en flanellskjorta kan omvandlas till en bondklänning, eller kanske en gammal klänning kan bli omgjord till en prinsessaklänning.

Använd makeup istället för masker

Makeup, särskilt ansiktsmålning, kan vara ett billigare alternativ till att köpa en mask. Du kan förvandla dig till en djur, väsen eller karaktär genom endast användning av makeup.

Skapa kostymtillbehör av papper och kartong

Du kan tillverka rekvesita som svärd, sköldar, trollstavar och hattar med hjälp av papper och kartong. Använd ytterligare färg, glitter, och markörer för att lägga till extra detaljer.

Gör en gruppdräkt

Om du och dina vänner satsar på gruppkostym kan ni dela på kostnaderna samtidigt som ni skapar en sammanhängande look. Ett team av superhjältar, en zombieflock eller kanske en grupp karaktärer från er favorit TV-show?

Genom att kombinera lite kreativt tänkande med några grundläggande hushållsmaterial kan du skapa en minnesvärd maskeraddräkt utan att bryta banken.

Skapa en fantasifull maskeraddräkt med hjälp av gamla gardiner och toarullar

billiga maskeradkläder

1. Dra fördel av gardinväven

Börja med att överväga vad du kan göra med dina gamla gardiner. Gardinens stil och mönster kommer att påverka vilken typ av kostym du kan skapa. Kanske kan en gammal spetsgardin bli till ett vacker klänning för en fe, medan en röd sammetgardin skulle kunna bli en dramatisk mycket för en kung eller drottning.

2. Skapa en kjol eller mantel

En enkel kostymdel att göra är en kjol eller mantel, vilket vanligtvis bara kräver att du syr ett enkelt band runt toppen för att tjäna som midja eller nacke fäste. Lägg till extra detaljer med hjälp av dekorationer som glitterlim, paljetter, eller färgmatchade band.

3. Huvudbonad med toarullar

Toarullar kan användas för att skapa mängder av huvudbonader. Till exempel, de kan målas och sammanfogas för att skapa en krona, eller täckas med aluminiumfolie för att skapa en rustningshjälm. Du kan även skapa roliga djuröron genom att klippa till och måla rullarna.

4. Tillbehör

Att skapa tillbehör med toarullarna är också ett bra alternativ. De kan till exempel bli svärd för riddare eller trollstavar för häxor genom att måla dem och förse dem med handtag gjorda av garn eller rep.

Med lite kreativitet och några grundläggande material kan du skapa en rolig och unik maskeraddräkt ur gamla gardiner och toarullar.

Gör en hemmagjord kanindräkt – din steg-för-steg-guide

Att skapa din egen kanindräkt kan vara en rolig och kreativ upplevelse. Följ stegen nedan för att skapa en bedårande kanindräkt med saker du troligen redan har hemma. Här kommer tips från kanindräkt.se.

Steg 1: Samla ihop din utrustning

För att göra en kanindräkt behöver du vita kläder (t.ex. en vit tröja och vita byxor eller en vit klänning), ett vitt diadem, vit och rosa kartong, en sax, lim, en vit pompom eller en bit vit boa, säkerhetsnålar och smink (vitt, rosa och svart).

Steg 2: Skapa kaninöron

Det första steget i din kanindräkt är att skapa kaninöronen. Rita upp formen av kaninöronen på den vita kartongen och klipp ut dem. För att göra öronen styvare, upprepa processen två eller tre gånger och limma lager av papp på varandra. Klipp nu ut mindre öronformer från rosa kartong och limma dessa på de vita öronen, detta blir insidan av kaninöronen. Slutligen, fäst öronen på ditt diadem med hjälp av lim.

Steg 3: Förbered dina kläder

Din vita tröja och byxor (eller klänning) blir basen för ditt kanindräkt. Om du vill kan du dekorera dina kläder med små rosa pompoms eller använda en rosa sjaft för att skapa en ”kaninmage”.

Steg 4: Tillverka en kaninsvans

Sätt fast en vit pompom eller en bit vit boa på baksidan av dina byxor eller klänning, detta blir din kaninsvans. Använd säkerhetsnålar för att fästa svansen på dina kläder.

Steg 5: Fullborda looken med smink

Din kanindräkt skulle inte vara komplett utan ansiktssmink. Använd vit ansiktsfärg som bas och applicera rosa färg på näsan och kinderna för att återskapa en rodnande kanin. Du kan använda svart eyeliner för att dra små fina linjer runt näsan, detta blir kaninens morrhår.

Med alla dessa steg har du skapat en bedårande, hemmagjord kanindräkt som kommer att charma alla på festen. Oavsett om du är på en maskeradfest, påskfest eller bara vill lägga till lite lekfullhet i din vardag, är denna kanindräkt en rolig och lätt DIY-projekt!