Trädgårdsbord

Om du ska köpa ett nytt trädgårdsbord, kan du förstås med fördel köpa ett riktigt bra sådant, istället för att komma hem med någon halvtaskig variant. Men hur vet man verkligen vilka trädgårdsbord som är bra respektive dåliga? Här kommer en kort checklista på saker som enligt oss kännetecknar bra trädgårdsbord. Stämmer inte trädgårdsbordet du har eller funderar på att köpa in på punkterna i listan, rör det sig å andra sidan helt enkelt om ett mindre bra trädgårdsbord.

Snygga trädgårdsbord behövs på uteplatsen.

Ett bra trädgårdsbord ska vara:

 

Stabilt

Detta för att detta dels brukar innebära att det har en bättre konstruktion, dvs. är av lite bättre kvalitet, men även för att det är betydligt trevligare att sitta vid ett stabilt bord än vid ett som kan vingla till när som helst. Så stadigt som möjligt är vad man ska vara ute efter alltså!

 

Tåligt

Ska man ändå köpa nytt vill man ju förstås kunna ha bordet man köper så länge som det bara går, och detta är möjligt endast om man väljer en variant som håller länge och tål mycket, menar man på trädgårdsbord.nu. Detta är viktigt framför allt för utemöbler, som just trädgårdsbord, då de kommer i kontakt med både regn och annat dåligt väder, som annars kan förstöra dem i förtid. Granska därför även alla material som använts för att tillverka ett trädgårdsbord, för att på så vis försöka ta reda på hur länge det kan tros hålla.

 

Snyggt

Vad detta innebär i praktiken är förstås en smaksak, då alla tycker olika gällande detta, så vad du är ute efter är alltså ett trädgårdsbord som just du tycker hör till de snyggare du sett, vare sig du tycker detta på grund av en stil som bordet har, på grund av färgen, designen, en viss detalj eller något annat. Varför köpa fult eller intetsägande när man kan köpa snyggt liksom?

 

Lätt att rengöra

Smutsiga trädgårdsbord upplevs nämligen sällan som särskilt snygga menar skribenten på sidobord.nu, men samtidigt är det fullt förståeligt om man kanske inte vill lägga ned hur mycket tid som helst på att rengöra sitt trädgårdsbord. För att slippa göra detta, men ändå ha ett rent bord, är den bästa lösningen därför att köpa ett bord som kan rengöras på det sätt som du föredrar, vare sig detta är med tvål och vatten eller någon kemikalie. Undvik trädgårdsbord som endast kan rengöras med olika invecklade produkter, som kanske även är svåra att få tag på, för det säljs nämligen en hel del sådana också.