Solstolar

För många är solstolen den ultimata sommarmöbeln, och det är inte så konstigt, med tanke på hur trevligt det faktiskt är att slappa i en solstol. Att välja en solstol som är både skön och hållbar, samt prisvärd, är dock inte alltid lika lätt som att slappa i den, så här kommer några tips på hur du egentligen skiljer de bra solstolarna från de som är lite sämre.

En solstol att vila i

En bra solstol bör:

Ha en bra konstruktion

Enligt sidan solstol.nu måste solstolen nämligen vara robust och stabil för att det ska vara trevligt att ligga ned i den. Dessutom håller förstås en solstol med en bra konstruktion längre, så det är alltid viktigt att titta på solstolens konstruktion.Titta bland annat på hur de olika delarna i solstolen sitter ihop, om solstolen känns vinglig eller inte samt på materialet som använts för att bygga solstolen.

 

Vara klädd i ett bra material

Ibland ser man nämligen solstolar vars liggdel inte är särskilt hållbar, vilket kommer att göra att du behöver byta ut din solstol allt för snabbt. En del material som används för att klä solstolar har även en tendens att bli smutsiga väldigt snabbt, löpa risken att mögla och vara svåra att rengöra, vilket dels kan kännas äckligt, men även kan göra att man inte vill ha kvar solstolen så länge. Försök därför hitta en solstol som är klädd i ett material som är lätt att rengöra och som t.ex. har hål eller liknande för att förhindra uppkomsten av mögel.

 

Kunna fällas ned och upp vid behov

Detta gör att du kommer att få större användning för solstolen, då detta betyder att du både kan sitta i den, ligga ned i den, läsa i den, och så vidare. Är det så att flera olika personer kommer att använda solstolen, t.ex. för att du har familj eller för att gäster ofta besöker ditt hem, är det även värt att komma ihåg att alla har olika preferenser gällande vilket läge de tycker är skönast, så då är det bra att kunna anpassa stolen efter varje persons smak.

 

Vara snygg

Idag säljs det nämligen massvis med snygga solstolar, så det finns egentligen ingen anledning alls att köpa en solstol som inte tilltalar en rent utseendemässigt. Välj istället en variant som du tycker ger din uteplats eller trädgård ett riktigt lyft estetiskt, då kommer du nämligen att känna att du får mer för pengarna, då solstolen blir en inredningsdetalj och inte bara en praktisk möbel.