Parasoll

Parasoll är för många det traditionella, uppfällbara solskyddet som man placerar i hålet i trädgårdsbordets mitt, för skuggning vid eftermiddagens kaffestund. Men, parasoller är så mycket mer. Idag finns ett enormt utbud av parasoll i alla tänkbara storlekar, modeller och färger. Tendensen är att vi väljer allt större parasoll, som inte bara täcker det lilla bordet, utan kanske också hela uteplatsen. Dessa parasoll hänger på ett stativ, som kan höjas och sänkas, för att skapa det ultimata solskyddet vid varje tillfälle. Eftersom hängparasoll hänger i en arm av någon form, kan du alltså placera den stora och tunga foten i uteplatsen utkant, och den kommer därför inte att vara i vägen.

Stora och tunga parasoll

De stora och tunga parasollen spänns upp, och tas ned, med hjälp av en vev, för bästa komfort. Det är ju inte meningen att du ska vara tyngdlyftare för att kunna spänna upp din parasoll.

Skyddar mot både sol och regn

Modellerna är många, och du behöver inte alls tänka runt längre. Kanske passar det bättre med en fyrkantig för din uteplats. Dessa stora parasoll fungerar i stort sett som ett flexibelt tak vid uteplatsen, eftersom det skyddar mot både sol och regn.  Till en del modeller kan du till och med köpa myggnät, så att du får en helt skyddad sittplats. Men, naturligtvis finns också de vanliga, traditionella parasollen kvar, och du hittar dem i ett oändligt antal färger och mönster. Det är bara att välja och vraka, vare sig du vill ha parasoll som helt smälter in med möbler, trädgård eller hus, eller om hellre vill ha ett parasoll som sticker ut och blir en vacker inredningsdetalj i trädgården, påstår man i alla fall på hemsidan parasoll.net. De är mycket användbara, eftersom du kan ha en fristående parasollfot, och flytta runt ditt parasoll som du vill. Du behöver egentligen inte ens ha en fot, utan kan helt enkelt sticka ner parasollskaftet i sanden eller gräset, om du vill ta det med utan att dra på den något tunga foten.

Parasoll

Ta med parasollet till stranden. Där kan du ställa upp det vid din filt och få lite välbehövlig skugga mot solens allra hetaste strålar. För även om vi älskar sol och värme, vet alla att det är viktigt att inte bränna sig. Och särskilt viktigt är det förstås att skydda de små barnen. Där passar ett parasoll bra, inte bara på stranden, utan också vid sandlådan, eller lekplatsen. Med det stora utbudet av parasoll, är det egentligen bara din egen fantasi, som sätter gränserna för hur du kan använda dem.

Stora och små, runda eller fyrkantiga, diskreta eller färgglada, du kan alltid hitta ett parasoll som passar dig, oavsett plats eller tillfälle. Brukar du tillbringa sommardagar på idrottsplatsen, vid fotbollsplanen eller kanske på hundutställning, är parasollet kanske en självklar följeslagare. Här får du skydd för både hunden och dig själv, om solen gassar på. Och på barnens fotbollscuper eller idrottstävlingar är det också skönt att ha ett skuggande parasoll att samlas under. Inget sol- och regnskydd är enklare att plocka med sig än ett enkelt parasoll.