Barnsäng

Eftersom bebisar tillbringar väldigt mycket tid i sina sängar, är det mycket som ska bli rätt, för att bebisen ska må så bra som möjligt i sängen. Här kommer våra bästa tips för dig som ska skaffa en barnsäng till en bebis, och ställa den på plats där hemma:

Köp sängen i god tid

Ibland händer det ju trots allt att bebisen föds lite för tidigt, och då vill man ju verkligen inte stå där utan en barnsäng att lägga bebisen i. Dessutom är det ofta bra för sinnesfriden hos en gravid kvinna att veta att man har detta viktigt moment klart. Börja därför titta på barnsängar i så god tid du bara kan.

Ställ inte barnsängen allt för nära ett fönster

Åtminstone inte om du har persienner, gardiner och liknande i fönstret, då dessa innebär en säkerhetsrisk för barnet. Är inte fönstret välisolerat kan det även bli drag i fönstret, vilket förstås är negativt.

Ställ sängen vid en innervägg under vintern om möjligt

Detta eftersom ytterväggar brukar bli kallare, och därmed kan göra sängen och omgivningen för kall för barnet. Har du inte ett alternativ att ställa sängen vid en innervägg, utan måste ha den vid en yttervägg, se åtminstone till så att sängen står minst 30 cm bort från ytterväggen det gäller.

Kolla säkerhetsmärkningar på de barnsängar som intresserar dig noga

Har du inte så bra koll på allt som gäller säkerheten på dessa sängar är det nämligen en bra genväg man kan ta, för att ändå känna sig säker på att sängen är säker. Det bör givetvis röra sig om EU standarder för säkerhetsmärkningar.

Se till så att madrassen du skaffar passar ihop med sängen du har

Detta gör att det kan vara klokt att köpa en barnsäng med standardmått, för att göra detta lättare. För små madrasser i barnsängar är nämligen farliga, och bör till varje pris undvikas.

Kolla upp vilken garanti du får på sängen du köper

Hur lång garantitiden är kan nämligen vara ett tecken på sängens kvalitet, och bör därför spela in på ditt val.

Läs gärna recensioner och tester av de barnsängar som intresserar dig

Att göra detta kan nämligen ge dig en mer mångsidig bild av denna specifika sängs fördelar och nackdelar än vad du förmodligen får om du endast läser tillverkarens egen information om den, där förstås allt negativt i regel göms undan.